Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев участва в дискусия със сливенски студенти

Георг Георгиев
24.03.2015 / 15:16

Възможностите за реализация на младите хора след завършване на висше образование бяха обсъдени в дискусия между народният представител и лидер на МГЕРБ Георг Георгиев със студенти от ИПФ-Сливен към Техническия университет в София. Той подчерта, че сега младите хора имат много възможности, включително и чрез програмите Еразъм+ и Националната програма за младежта, а комунистическият модел за разпределение вече го няма.

 

„Вече си на пазара на труда. Насажданото преди 89-та година мнение „учи, за да не работиш”, води до дефицита, който имаме в момента”, каза Георгиев.

Според него е притеснителна статистиката, че над 60 процента от младите хора в България не учат и не работят. Това обаче не означава, че всички те не търсят или не искат реализация. Георг Георгиев смята, че самоинициативността има своята роля, но и държавата трябва да дава възможности чрез привличане на инвестиции, да поощрява икономиката, така, че да създава свободни места.

 

„Младите хора нямат право да се отчайват, нямат право да губят надежда и да казват „не може”. Младите търсят, грешат и при тях всяко нещо е предпоследно, защото имат много пред себе си – да падат и да стават отново”, каза Георгиев.

 

Пред студентите той говори за приоритетите на ГЕРБ в сферата на образованието, Закона за предучилищното и училищно образование и важността от въвеждане на дуалното образоване. На дискусията бяха поставени и въпроси, свързани със студентски практики, стажове и за почасовото заплащане за студентите.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев