Стефан Радев ще работи за интегриран градски транспорт в Сливен

Здравко Костадинов, Стефан Радев и Мария Белова
12.10.2015 / 15:20

Кандидатът за кмет - Стефан Радев, Здравко Костадинов – кандидат за общински съветник от ГЕРБ и Мария Белова – народен представител, днес проведоха среща с персонала на „Пътнически превози“ ЕООД. Служителите изложиха проблемите си – нелоялната конкуренция от незаконни таксита, сложния трафик и неоптимизираните маршрути на линиите.

Управителят на дружеството - Енчо Петров, отправи молба към Стефан Радев и Общинския съвет, при обявяване на обществените поръчки за закупуване на автобусите да има ясни правила и прозрачност при избора на доставчик на новите транспортни средства.

Радев пое ангажимент, че ще се придвижи процедурата по закупуване на автобуси максимално бързо. „Новите автобуси ще насърчат по активното ползване на обществения транспорт и поне малко ще се отразят за облекчаване на трафика на града.“, сподели кандидатът на ГЕРБ.

Служителите пожелаха да се намалят задълженията на Общината към дружеството до няколко месеца. Радев беше категоричен: „Не мога да поема такъв ангажимент, тъй като не познавам реалното финансово състояние на Общината. То със сигурност не е оптимистично. Всеизвестен факт е, че Сливен е една от общините с най-голяма задлъжнялост.”

На срещата Стефан Радев обеща да работи за бърза реализация на проекта за интегриран градски транспорт. „Основен приоритет е включването на кварталите „Клуцохор“ и „Комлука“ в новата транспортна схема. Сега те са откъснати от транспорта на града. Ще работя за оптимизация на маршрутите, спирките и автобусите - да са лесно достъпни за майки с колички и инвалиди.”, заяви още Радев.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев