Позиция на българските евродепутати от ЕНП/ГЕРБ:

23.10.2016 / 16:25

С огромно възмущение през последните дни наблюдаваме крайни популистки тези, използвани предизборно от БСП. Теми, които безотговорно се разпространяват в общественото пространство в посока, която е далеч от евроатлантическата принадлежност на България. Недопустимо е да се прикриват факти, да се изкривява информация и да се злоупотребява със страховете на гражданите с цел извличане на политически дивиденти във вътрешнополитически план. Заиграването с подобни анти-европейски послания е не само опасно, но и лицемерно, тъй като са в пълно противоречие с позициите на Политическата група в ЕП на социалистите и демократите, към която БСП поне формално се числи.

 

По отношение мерките за справяне с миграционната криза са безпочвени политическите атаки, отправени от българските социалисти. Дори техните представители в Брюксел прекрасно знаят, че България нееднократно е сочена като образец за опазване сигурността по външните граници на ЕС. Стартирането на Европейската брегова и гранична охрана на българо-турската граница отправи силен сигнал за доверие в страната ни и даде висока оценка за свършеното от българското правителство. В най-скоро време предстои да бъде открит Тристранният координационен център между България, Гърция и Турция, който беше замразен по времето на последното управление на БСП. Центърът ще допринесе за подобряване на сътрудничеството за борба с нелегалната миграция и опазване сигурността по границите. Важно е да се отбележи, че противно на твърденията на социалистите, отпуснатата от ЕС финансова помощ за България ще бъде основно предназначена за охрана на границите с Турция и Сърбия и за борба с нелегалната миграция. Българското правителство полага огромни усилия за подписване и прилагане на споразумения за реадмисия с трети страни като Турция и Афганистан, които са от приоритетно значение за сигурността на българските граждани.

 

Ние всички подкрепяме политическия диалог с Русия, но не можем да си затваряме очите за ужасяващите неща, които се случват в Сирия. Не може да се правим, че не виждаме, че не се спазват Минските споразумения и все повече се нарушават правата на хората в Крим. Скандални са, а могат да станат и фатални международните виждания на кандидата за президент Румен Радев, който обяви, че "Крим де юре е украински, де факто над него се вее руския флаг. Бъдещето му зависи от народа". Подобни тези са недопустими и биха могли да подтикнат към предявяване на други претенции към нови територии. Ако така разсъждава един кандидат-президент, то може да възникне в един момент въпросът какво би станало, например, с територия в България, която би решила да поиска автономия? И тук идва още един въпрос - може ли БСП и подкрепяният от тях кандидат да издържат европейския тест за надеждност, могат ли да издържат дори теста в собствената си европейска партия?

 

По още една тема БСП си слагат маската на социалдемократи в Брюксел, а в България показват истинското си лице на нереформирана комунистическа партия, която всява страх и разпространява манипулации. Още по-страшното е, че тези хора не се свенят в опитите си да привлекат предизборно няколко гласа като разрушават репутацията и имиджа на уважавани социалдемократи като г-н Мартин Шулц. Г-н Шулц е известен с твърдата си европейска позиция и огромните усилия, които полага за осъществяване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада (СЕТА). Защото Европа ще се върне към растеж много по-бързо, ако не се самоизолира от останалата част на света. БСП разпространяват лъжи сред българското общество и съвсем умишлено и безочливо манипулират. Нима ще пострадаме от безвизово пътуване до Канада, от по-лесно признаване на професионални квалификации и по-добър достъп до пазара на труда, от по-ниски разходи за износителите, от възможността български фирми да участват в търгове за обществени поръчки или отварянето на канадския пазар за млечни продукти, където има запазено количество за нови търговци, каквито са българските производители?

 

Считаме, че БСП последователно и целенасочено разрушават репутацията на европейските институции в България. Тяхната политика е политика на омраза и антипатия към членството на България в НАТО и ЕС, които за страната ни в продължение на години се превърнаха не само в политически, но и в национални цели. Евроатлантическата ни принадлежност няма нужда от доказване, затова ние - евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП - ще посочим в Брюксел своите притеснения за опасните действия на социалистите в България, които откровено търсят един друг път за развитието на България.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев