Асим Адемов: Защитихме интереса на земеделците в България

-------
28.06.2021 / 16:11

“Имате много достойни и подготвени хора в листата. С тях съм работил наистина много добре. Смело мога да кажа, че в България такъв подготвен министър на земеделието като Десислава Танева не сме имали. С нея и с Мария Белова бяхме в непрекъснат контакт, когато ставаше въпрос за земеделските проблеми. Те са много добре подготвени професионалисти и експерти, от които имаме нужда.” Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов при посещението си днес в Ябланово.

Той посети Котел и региона, заедно с кандидатите на ГЕРБ и СДС Мария Белова, Евгени Балев, Борис Шейтанов, Велмира Вълева и Даниела Василева.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП дойде с добри новини за земеделците - отново благодарение на работата на ГЕРБ: “Успяхме да запазим преходната национална помощ, която беше едно от най-важните изисквания на Десислава Танева.” Адемов обеляза, че всеки, който се занимава със земеделие, знае колко важни са тези средства и допълни: “Следващите седем години тези, които се занимават със земеделие, животновъдство и тютюнопроизводство ще продължават да получават тази преходна национална помощ, но вече за нова референтна година - 2018-а. Запазват се и системите за обвързана помощ за необлагодетелстваните райони. Спокойно мога да кажа, че сме защитили интереса на земеделците в България.”

Асим Адемов говори и за предстоящата финансова солидарност от Европа на стойност 29 млрд евро, определяйки я като “безпрецедентна”.

“Тези пари ще дойдат при нас като помощ извън сумите, които ние произвеждаме като брутен вътрешен продукт. Но трябваше да се внесе Плана за възстановяване, подготвен от правителството на Борисов. Сегашният кабинет и това не направи, защото се опита да промени лобистки някои текстове, свързани с инвестиции и да прекарат своите. Другите страни вече получават финансиране, а ние още се чудим да внесем или да не внесем Плана”, каза Адемов пред жителите на Ябланово.

По думите му ГЕРБ доказа, че може да управлява и да носи отговорност за управлението си, а настроението срещу ГЕРБ не може да е обединяващ фактор. Той отбеляза, че повечето партии в 45-то Народно събрание показаха, че нямат желание, а явно нямат и капацитет, за да управляват.

Адемов се обърна към политическите противници на ГЕРБ и СДС: “Няма как да “изчегъртат” факта, че 2009-а минималната работна заплата беше 220 лв, а сега е 650 лв. Средната работна заплата беше 520 лв, а сега е 1500 лв. Няма как да се “изчегъртат” и пътищата, училищата, парковете и болниците които променихме.” Затова евродепутатът помоли за подкрепа силната листа под номер 5 в бюлетината.

Асим Адемов се ангажира и с това да помогне за изпълнението на проект на стойност 38 млн лв за канализация на Ябланово, както и след отпадане на противоепидемичните мерки - да покани представители на града в Европейския парламент.

“Ябланово винаги ни е било приоритет”, заяви и кандидатът за народен представител Мария Белова. По думите й Асим Адемов е истински приятел на региона и ще очаква да се заздрави връзката между Европа, централната и местната власт.

“За малките населени места е особено важно да има подкрепа от правителството”, отбеляза заместник-кметът на Котел Шериф Куванджъ. Той припомни подкрепата за асфалтирането на Околовръстния път, която нямаше да се случи без ангажирането от страна на правителството на Бойко Борисов и работата на Десислава Танева, както и на кмета на Котел Коста Каранашев. Затова, по думите му, настоящите избори са изключително важни и след тях трябва да се върне нормалността. Като индикатор за развитието на района по време на управлението на ГЕРБ бе отбелязан и фактът, че много жители на Ябланово се връщат, а в момента се строят 300-400 нови къщи. “Разчитам, че ще бъдем активни на 11-ти, за да постигнем добър резултат”, заяви още Куванджъ.

Още снимки от новината

----
-------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев