15 проекта за над 80 млн. лв. ще се изпълняват в област Сливен през 2024 г.

-------
21.12.2023 / 12:20

15 проекта за над 80 млн. лв. ще се изпълняват в област Сливен през 2024 г. Това стана ясно след като в Народното събрание днес беше окончателно приет Законът за държавния бюджет.

Най – много са проектите, по които ще се работи в община Сливен. Над 53 млн. лв. са предвидени за осемте проекта в общината. 19 млн. лв. ще се използват за асфалтирането на улиците в кв. „Речица“. 4,5 млн. са предвидени за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово. Допълнително водоснабдяване ще бъде изградено и в село Градско. Ще се изпълняват и три проекта за благоустрояване на кварталите „Дружба“, „Българка“ и „Клуцохор“ в Сливен. Заложените средства за тях са над 8 млн. лв. Ще се финансира и цялостното обновяване на Колодрума в Сливен. За възстановяването и превръщането му в многофункционално и модерно съоръжение ще се инвестират над 16 млн. лв. Ще се извърши и текущ ремонт на бул. „Цар Симеон“ в Сливен.

Със средства от държавния бюджет за 2024 г. ще бъдат финансирани дейностите по четири проекта в община Котел. 17 млн. лв. са заложени за реконструкция на водоснабдителната и вътрешна водопроводна мрежа на село Малко село, за реконструкция на ВиК по главната улица на кв. „Изток“ в село Градец. Ще се извърши основен ремонт на ул. „Котленски проход“ в село Ябланово и основен ремонт на пътя за село Медвен.

Два са проектите, които ще се финансират в община Нова Загора. Над 1 млн. лв. ще се инвестират в реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на ул. „Хаджи Димитър“ в града, а малко над 600 000 лв. са предвидени за преустройство на част от младежки дом, в който се изгражда Младежки център.

Един е проектът за община Твърдица. По него ще се извърши реконструкция и рехабилитация на пътни участъци в общината.

Над 1500 проекта от цялата страна са включени в общинската програма на държавния бюджет за 2024 г.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев