Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете от област Сливен

-------
06.01.2024 / 13:06

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете на общини от област Сливен, където представи големите проекти за тази година на Сливен, Котел и Нова Загора. Срещата на Борисов с кметовете Стефан Радев, Коста Каранашев и Галя Захариева, народните представители Десислава Танева и Мария Белова, както и с кметове на населени места от региона, се проведе край Медвен, където предстои да започне ремонт на пътя.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че за област Сливен в бюджета са заложени близо 100 млн. лв., предназначени за основни ремонти на улици, водопроводи, булеварди, спортни съоръжения и благоустрояване. Най – много са проектите в община Сливен. Над 53 млн. лв. са предвидени за осемте проекта в общината. За Котел са 17 млн. лв., а за Нова Загора 1.8 млн. лв. „Това са огромни пари, с които може да направите изключително добри неща за хората. За вас сливналии и областта има около 100 млн. лв. в държавния бюджет“, заяви Бойко Борисов и благодари на Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Асен Василев и всички, които са работили за тези предложения и тяхното приемане.

От своя страна областният ръководител на ГЕРБ Десислава Танева заяви, че с тези средства, общините ще реализират 15 проекта, с които да се подобри качеството на живот на местната общност.

Осем са проектите в община Сливен. 19 млн. лв. ще се използват за асфалтирането на улиците в кв. „Речица“. „Това ще осигури комфортни, надеждни и безопасни условия за движение по улиците в квартала, където живеят над 11 000 души. В момента там се изграждат 22 км канализация за отпадъчни води, 10 км канализация за дъждовни води, близо 5 км нови водопроводи, както и част от главните водопроводни клонове. Асфалтирането ще започне през тази година, като ще бъдат обновени всички пътни настилки. Това е най-важното, което трябва да се направи след изпълнението на водния цикъл в „Речица““, заяви кметът на Сливен Стефан Радев. Той обяви, че ще се изпълняват и три проекта за благоустрояване на кварталите „Дружба“, „Българка“ и „Клуцохор“. Заложените средства за тях са над 8 млн. лв. Ще се обновят алеите и тротоарите. Ще бъдат оформени зони за отдих, детски и спортни площадки, фитнеси на открито, нови паркоместа. Ще се изгради улично и парково осветление, видеонаблюдение, както и поливни системи за зелените площи.

Над 16,5 млн лв ще се инвестират в цялостното обновяване на Колодрума в Сливен. Целта е възстановяване и превръщането му в многофункционално и модерно спортно и културно съоръжение с капацитет от 1400 места.

Ще се извърши и текущ ремонт на бул. „Цар Симеон“ в Сливен. Стойността на този проект е 2 млн лв. Последно булевардът е ремонтиран преди 20 години. Обновяването му ще има голям икономически, екологичен и социален ефект, защото той е част от първостепенната улична мрежа на града.

4,5 млн. са предвидени за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово. Допълнително водоснабдяване ще бъде изградено и в село Градско. Стойността на проекта е 2 170 000 лв.

Кметът на Котел Коста Каранашев заяви, че четири проекта за 17 млн. лв. ще се изпълняват в общината. Над 10 млн лв е проектът за реконструкция на водоснабдителната и вътрешна водопроводна мрежа на село Малко село. Това ще реши изцяло проблема с водоснабдяването в Малко село, където живеят 455 души. Вторият проект е за реконструкция на ВиК по главната улица на кв. „Изток“ в село Градец. Той е на стойност 483 000 лв.

Община Котел е разработила проект и за основен ремонт на ул. „Котленски проход“ в село Ябланово, която в по-голяма си част няма асфалтова настилка, бордюри и тротоари. Стойността на този проект е близо 2,5 млн лв.

Основно ще се ремонтира и пътя за село Медвен. Трасето е с дължина близо 5 км., а съществуващата настилката е в лошо състояние. Реализацията на проекта ще реши изцяло проблема с транспортния достъп до населеното място от общинския център. Проектът е на стойност 4,362 млн.лв.

Два са проектите, които ще се финансират в община Нова Загора, обяви кметът Галя Захариева. Над 1 млн. лв. ще се инвестират в реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на ул. „Хаджи Димитър“ в Нова Загора. Водопроводът е с дължина от близо километър и подмяната му ще спре честите аварии и ще осигури нормално водоподаване на над 500 души. Стойността му е близо 1,3 млн лв. Малко над 600 000 лв. са предвидени за преустройство на част от Младежкия дом, в който се изгражда Младежки център. След обновяването там ще се организират разнообразни дейности и услуги за учениците и младежите от 13 до 29 години.

Един проект на стойност 9,675 млн лв ще се изпълнява в община Твърдица. По него ще се извърши реконструкция и рехабилитация на два пътни участъка от четвъртокласната пътна мрежа в общината.

По време на срещата Бойко Борисов припомни, че МРРБ в момента работи активно, за да може след като общините подадат проектите си, те да бъдат своевременно финансирани. „Затова е важно когато се отвори процедурата, общините да имат готовност, да получат финансиране и да се започне работата, за да се види продукта от тази „некоалиция“, заяви Борисов.

Относно ротацията той коментира, че за всички е станало ясно, че е възприет принципа, по който работи Брюксел, че когато нищо не е договорено да не се говори. По думите му ротацията е чисто технологичен процес.

По отношение на Шенген лидерът на ГЕРБ заяви, че не може да го определи като грандиозен успех, но все пак по въздух и вода е успех. Борисов подчерта, че по отношение на мигрантите важи единствено Дъблинското споразумение и нищо повече от това.

Той припомни, че при управлението на ГЕРБ са идвали всички европейски лидери, границата ни е била с нула мигрантски натиск, като България е получила и 150 млн. евро за това. „След това започна политическата чистка, разграждане на службите. Как ще постави Корнелия Нинова темата Шенген в Народното събрание?!“, заяви Борисов и подчерта участието на президентът Румен Радев, който управляваше три години със служебни правителства, участието на БСП в управлението по времето на правителството „Петков“ и резултатите от това.

 

Още снимки от новината

--------
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев