Новата политиката по енергийна ефективност, провеждана от Йордан Лечков, дава резултати

001
30.09.2011 / 09:57

С 20 процента са намалели разходите за отопление в 12-то основно училище „Елисавета Багряна” в Сливен. Това се дължи на внедрените мерки за енергийна ефективност, които са част от политиката, провеждана от кмета Йордан Лечков в цялата община. Освен намалените разходи, от училището отчитат, че е направено обследване, което е установило, че учебното заведение е сред най-добре санираните. Директорът Величка Христова съобщи, че ремонтните дейности са протекли през 2008 г. и 2009 г.

Училището е придобило нов облик след санирането и смяната на дограмата. Сградата е в експлоатация от 1995 г. и има разгърната застроена площ 14 717 кв. м. На обекта освен енергоспестяващи мерки е извършен ремонт на санитарните помещения и са подменени част от осветителните тела с енергоспестяващи. Учебното заведение е имало проблем и с отводняването. В сградата има изграден форум на приземния етаж, в който се е събирала вода. Строителната фирма, която е извършила санирането, е разрешила и този проблем със съдействието на Общината.

„Имаме основание да сме доволни от това, което бе направено в училището. То е добре санирано, добре изглежда, спестяваме енергия и средства”, коментира Величка Христова. Тя добави, че училището сега е по-топло и е решен проблема с чупенето на дограмата. С дървената дограма при силен вятър често са се чупели прозорци или е духало през тях. След санирането няма течове от покрива, каквито е имало от създаването на училището.

Училищното ръководство е успяло да направи ремонти и със собствени средства. Ученици с гордост коментираха, че се чувстват прекрасно в новите, много по-добри условия. По думите им, към момента в сградата е много по-комфортно и много по-чисто.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев