Сливен отново е център на автомобилния спорт

Живко Минчев, Йордан Лечков, Мариян Янков
02.10.2011 / 17:02

При голям интерес и гости от цялата страна, на писта „Бършен” се проведе националният шампионат по драг-рейсинг. Престижното състезание е под егидата на кандидата за кмет на Община Сливен Йордан Лечков.

На пистата се явиха състезатели от Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора и Шумен.

Ето какво казаха състезатели и фенове на този нов спорт, който сега се развива у нас, за организацията на състезанието и за нашия град.

Милен Минев, състезател от София:

Ние сме от Urban Team, в момента сме рекордьори за България, най-бързите в класа си. Идваме заради състезанието, винаги сме доволни от организацията. Личи си, че в този град има отношение към спорта. Поздравяваме Сливен!

 

Петя Ненова от Бургас:

Видях Сливен, градът е променен, в сравнение с миналата година, когато идвах на състезанието. Градът е поддържан – светъл, чист, има хубави нови сгради. Определено мисля, че кметът добре си е свършил работата. Виждам, че добре работи и за спорта и мисля, че ще продължава и занапред да го прави.

 

Стоян Христов от Ямбол:

Аз не се състезавам, дойдох, защото съм любител на високите скорости. Кметът Лечков е патрон на това състезание, чувал съм, че и той е любител на високите скорости. Със сигурност той има пръст в организирането на спортните събития в града. И го поздравявам за това. От приятелите си тук знам, че в Сливен има условия за хората, които искат да спортуват. Има хубави писти, кортове за тенис.

 

Величко Ташков от Сливен:

Това състезание е добре организирано, присъствал съм на всички досега провеждани на тази писта. Но без помощта на общината, без намесата на кмета, това не може да стане. Има условия за спорт в града, има зали, площадки, писти, терени, аз в момента не спортувам, но като ученик съм спортувал, доста години съм тренирал волейбол. На мен Сливен ми харесва, но съм шофьор и постоянно карам из града. Дупките трябва да се оправят.

 

Владимир Спасов от Пловдив:

В Сливен съм по-често покрай тези състезания. Ходил съм на състезания по драг-рейсинг в София, в Пловдив-Калояново, в Дупница, но тук организацията е най-добра. Помислено е за всичко – за качеството на пистата, за сигурността на публиката, охраната от страна на полицията, защото се събират много хора. Тук има настроение. Определено смятам, че това е благодарение на Лечков. Ако не е той, такова състезание или няма да има, или няма да е в този вид, в който е в момента. До колкото знам от приятели, откакто той е кмет, градът се е променил към добро.

 

Александър Димитров от Шумен:

Това е добро място за добро състезание на мощните автомобили. По-добре тук да се излива адреналинът, отколкото по улиците. В Сливен хората са го разбрали и правят добра организация. Там откъдето съм минал през града е добре поддържано, чисто е, светло е. Сливен е добре уреден град.

 

Даниела Маркова от Варна:

Мисля, че Лечков има заслуги за организацията на подобен род състезания. Аз съм фен на Лечков. Тай е популярна личност, познават го в цяла България. Възприемам го като добър кмет. Той винаги присъства на такива състезания и мога да кажа, че той е спортното сърце на Сливен.

 

Още снимки от новината

Милен Минев, състезател от София
Петя Ненова от Бургас
Стоян Христов от Ямбол
Величко Ташков от Сливен
Владимир Спасов от Пловдив
Александър Димитров от Шумен
Даниела Маркова от Варна
001
002

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев