Веселина Калчева: Придобивките, които чакахме от 20 години, са факт с подкрепата на община Сливен и депутатите от ГЕРБ

001
03.10.2011 / 16:56

Близо 4 милиона лева са вложени в благоустрояването на най-голямото село в община Сливен – село Тополчане. Половината от тях са употребени за отводняване и нова канализационна мрежа в ромския квартал. Друг един милион лева е използван за асфалтиране на улиците, включително и на улицата, която свързва центъра с ромския квартал. Изградена е и детска площадка. В селото вече няма неосветени улици.

„Всички тези придобивки, които чакахме от 20 години, са факт и са резултат на политиката на община Сливен. Кметът Йордан Лечков направи много за нас защото разбира проблемите на едно село със смесено население”, каза кметът на селото Веселина Калчева, която се кандидатира за нов мандат.

В село Тополчане живеят над 4 000 души, половината са българи, половината – роми. Улиците са чисти, поставени са метални контейнери за отпадъци, всяко домакинство има пластмасов контейнер. Отпадъците редовно се извозват. Разчистени са всички ненужни боклуци до ромската махала в края на селото.

Ценна придобивка, финансирана от общината е новият пенсионерски клуб. Като получили помещението, местните хора го ремонтирали, обзавели го и сега са там всеки ден. Там са посрещнали председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Там обсъждат новините, припомнят си интересни момента от живота на селото. Връщат се към най-голямото събитие в селото през тази година - празника на маскарадните игри, организиран от местното читалище „Д-р Петър Берон”, с подкрепата на община Сливен.

В плановете на Веска Калчева за следващия мандат е да възстанови парка между ресторанта и площада на селото, да има алеи с пейки, детската площадка с беседка. Проектът е одобрен за финансиране от националната кампания на ПУДООС "Чиста околна среда". Очаква се и разрешително от Басейнова дирекция - Пловдив за нов сондажен кладенец за питейна вода.

Веселина Калчева казва, че работи много добре с депутатите от ГЕРБ Десислава Танева, Юлияна Колева и Диан Червенкондев, които често са при местните хора. В селото е идвал дори министър-председателят Бойко Борисов. „Хората са доволни, когато важните хора в държавата им обръщат внимание и могат да чуят проблемите и болките им”, каза още Калчева.

Енорийският свещеник, протойерей Димитър Пенков, припомни, че божият храм в Тополчане е възстановен с подкрепата на депутата Десислава Танева. Помолили я да подпомагане храма, който се руши. Тя взела присърце идеята и от ПП ГЕРБ направили дарение, оформили го с договор. Местните хора веднага се заели с организиране на ремонта и сновният проблем с пропадането на храма и проникването на влага вече е решен. В основата на сградата е излята железобетонна плоча. Предстои да се сложи теракота върху бетона и да се боядиса отвътре. До края на годината ремонтът на църквата ще завърши, убеден е отец Димитър.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев