Мариян Янков: „Местния парламент трябва да взима не политически, а граждански решения”

001
12.10.2011 / 13:28

Мариян Янков – търговец, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ

 

- Къде виждате своето място в следващия Общински съвет?

Аз съм един от хората, които са участвали активно във всички комисии в общинския съвет и не съм пропускал сесия на местния парламент. Своето място виждам в комисиите, които са основния гръбнак на общинския съвет и работата в тях. Бил съм и съм още член на комисията по култура и образование, комисия по устройство на територията. Виждам своето място, като работещ човек в различните комисии и общинския съвет, в които трябва да се вземат правилни и важни решения за Сливен.

- Според Вас, кое е най-важното в работата на всеки един представител на Общинския съвет, на какво трябва да се наблегне?

Един общински съветник на първо място трябва да познава Сливен, както и населените места в общината. Също така да участва активно в работата на общинския съвет. Не може някой друг да го запознава с проблемите на града.

В работата на местния парламент трябва да се наблегне на по–сериозни дебати, в които да се взимат не политически, а граждански решения. Не трябва да се взимат крайни политически решение или решения в лична полза и да се пречи на развитието на Сливен. През последната година и половина точно това се случи в общинския съвет. Много от колегите пречеха да се случват по– добри неща в града по отношение на инфраструктурата, озеленяването и ред други дейности, които можеха да направят града ни по–добро място за живеене.

- Общинският съвет само подгласник на кмета ли трябва да бъде или негов коректив, полезни ли са дебатите в Общинския съвет?

Дебатите са много полезни. За пример мога да дам Комисията по култура и образование. Това е една от комисиите, която работи много добре, въпреки, че сме хора от различни политически групи. Дебатите са полезни, тъй като в спора се ражда истината, но на много хора им пречи това, че трябва да работят за града, а не за собствените си интереси.

- Кои са основните проблеми на общината в чието разрешаване Вие бихте могли да участвате?

Основният проблем, според мен, е липсата на средства. Общината разполага с много малко средства, за да може да направи нещо по–радикално, а това е продиктувано от кризата по целия свят. Много общински имущества са обявени на търг, цените биват понижавани, но желаещи липсват.

- Очаквате ли прояви на нетолерантност, а на каква предизборна кампания ще наблегнете Вие?

Мисля, че през оставащите дни ще има такива прояви. Аз призовавам колегите към позитивна кампания. Все пак ние не сме врагове, а опоненти..

- Към какво ще призовете избирателите, кое не бива да забравят, правейки своя избор на 23 октомври?

Най–важното е всеки да гласува.Защо трябва да гласува за ГЕРБ? Връщайки се години назад, мога да кажа, че никоя партия или коалиция не е направила нищо видимо за нашия град, освен ГЕРБ. Аз живея в квартал, който съществува от 1986 година и едва миналата година този квартал беше осветен.И не само този квартал, Сливен е светъл, много места вече не са същите. Да не забравяме какви бяха училищата и детските заведения преди години и какво е тяхното състояние сега. Призовавам хората да забележат хубавото, въпреки, че с него се свиква лесно и да дадат възможност на партия ГЕРБ и на Йордан Лечков да довърши това, което е започнал. Той е един модерен и различно мислещ кмет.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев