Димитър Батаков: Няма опасност за финансовата стабилност на община Сливен

001
18.10.2011 / 19:43

Димитър Батаков, бизнесмен, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ – Сливен

- Господин Батаков, защо приехте да се кандидатирате за още един мандат от листата на ГЕРБ – Сливен?

Повярвах в идеята на ГЕРБ, че можещите и знаещите хора трябва да участват в управлението, да променят нещата така, че всички ние да живеем по–добре, затова приех да се кандидатирам за още един мандат. Твърдо заявявам, че и в следващия Общински съвет ще положа всички усилия да бъде полезен на Сливен и неговите жители с целия си опит и всички умения, които притежавам.

- Като бизнесмен как бихте коментирали двата кредита, които има община Сливен и твърденията на вашите опоненти, че наличието на банкови задължения може да застраши стабилността на общината?

- Съвсем определено мога да заявя, че няма опасност за финансовата стабилност на община Сливен, заради кредитите. Финансовите правила, валидни за частните фирми в същата степен засягат и публични институции, каквато е общината. Без кредити няма развитие. Свободните финансови средства, каквито предоставят кредитите, позволяват да се инвестира, а инвестициите са в основата на прогреса и просперитета. Кризата, която засяга целият свят и Сливен като част от глобалната икономика, ще отмине след година – две. Едва тогава ще може да се разчита на съществен подем в икономиката. Основното, което трябва да помнят сливналии, е че през тези години на рецесия Община Сливен е успяла да формира и поддържа един добър бюджет. Това, че заложените приходи от продажба на общинска собственост не са били реализирани в пълна степен, се дължи на общия спад в търсенето на имоти, не само в Сливен, но и в страната като цяло.

- Какво ще призовете избирателите, кое не бива да забравят, правейки своя избор на 23 октомври?

Да гласуват за Йордан Лечков и за неговата листа. За мен, Сливен няма друга алтернатива.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев