Йордан Лечков подкрепи 2012 IRC RALLY SLIVEN

001
27.10.2011 / 20:49

От 28 до 30 септември 2012 година Сливен ще бъде център на световния автомобилизъм, когато в града ще се проведе 2012 IRC RALLY SLIVEN. Тази новина съобщиха пред фенове и състезатели организаторите на рали Сливен от автомобилен спортен клуб Сливен /АСК-Сливен/. Те бяха поканили на срещата патрон на сливенското рали Йордан Лечков - кандидат на ГЕРБ за кмет на община Сливен.

Атанас Чанев от АСК-Сливен съобщи, че от Intercontinental Rally Challenge, които организират ралита като Ипър, Монте Карло и Барум са дали висока оценка на Рали Сливен и смятат, че градът отговаря перфектно на условията на мениджърите и екипажите, които участват в IRC шампионата.

„Нашият град е способен да поема такива големи форуми”, каза Йордан Лечков. Предпоставките за това са създадени. В България няма друг град от мащаба на Сливен, който да има такава спортна база. Той припомни организацията и отличното провеждане на Балканиадата по лека атлетика през лятото на 2011, ежегодния драг рейсинг и многобройните футболни турнири. „Това е политиката, която провеждаме и надграждаме малко по малко. Тази политика превръща нашия град в спортен център и е голям резерв за развитието на туризма” – подчерта Йордан Лечков. Той увери присъстващите, че лично подкрепя предстоящото голямо автомобилно състезание и припомни, че за организирането на Балканиадата е помогнал министър председателят Бойко Борисов.

В дните на 2012 IRC RALLY SLIVEN в града се очакват около 60-80 екипажа от целия свят и около 50 000 души публика. Състезанието ще бъде излъчвано по каналите Евроспорт, Евроспорт2 и Евроспорт, Азия пасифик, което е огромна реклама за България и за Сливен.

Още снимки от новината

002
003
004

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев