Йордан Лечков призова жителите на Сливен: Гласувайте! Направете своя избор в неделя!

001
28.10.2011 / 12:07

„Надявам се, тази неделя онези, които пропуснаха първия тур на изборите, да отидат до избирателните секции. Всеки глас тази неделя е важен, защото се решава съдбата на града, решава се от всеки един от Вас“, заяви Йордан Лечков, кандидат на ГЕРБ за кмет на община Сливен.

Той каза, че през изминалите осем години за Сливен е направено много, правени са били и грешки, но само онзи, който не работи не греши. „Разбирам недоволството на сливналии, разбирам, че две години дишаме прах, дишам го и аз, дишат го и моите деца. Това, което търпят хората, го търпи и моето семейство, защото ние също живеем тук и ходим по същите улици. Разбирам, и затова поднесох своите извинения на всички вас, още когато спряхме проекта”.

Той попита: „Трябваше ли да асфалтираме улиците, за да избегнем това неудобство, да затрупаме и погребем една некачествено започната работа, в името на удобството, което щеше да е временно. А после, когато некачествено положените тръби започнат да пропускат, когато колекторите се задръстят и когато новия асфалт пропадне, защото под него няма, както се полага по проект, чакъл, а пръст, да започнем да копаем отново и отново да дишаме праха. Трябваше ли в името на временното удобство да връщаме пари на Европа, когато проверяващите констатират това, което ние като Община, като администрация, разкрихме отдавна - че се работи некачествено. Тази цена ли трябваше да платим?”.

Йордан Лечков допълни, че носи пълна отговорност за това, което се е случило с проекта за водния цикъл. „Мога да гарантирам едно, проектът ще бъде завършен, улиците ще бъдат асфалтирани, но това няма да бъде за сметка на качеството,“ категоричен бе Лечков.

„Често ме питат с какви пари се работи сега – отговорът е: с пари на общината, със същите тези пари, с които ще работим и по останалите европейски проекти. Такива са процедурите – вадиш от джоба си, образно казано, от бюджета на общината и си вършиш работата. И едва след като всичко е готово, си получаваш парите от Европа обратно. Но само в случай, че установят, че работата е свършена качествено. В противен случай не получаваш нищо, и когато се наложи да правиш ремонти, заради некачествено изпълнение, го правиш за своя сметка и плащаш двойно – отново с общински пари”, обясни Лечков.

„Тук идват някакви хора и обясняват, как ще върнат доверието на Европа в общината. А първо трябва да обяснят как направиха така, че Европа да се усъмни в нас. Е, прокуратурата каза, че нарушения няма, но това от същите тези хора се премълчава, защото не им е угодно. Онези същите идват и казват, ще работим по европейски програми, а дори не знаят кои са те. Казват, ще каним фирми да работят по тези програми. Кого ще канят, като това е нарушение на закона. Фирмите не се канят, обявява се обществена поръчка и този, който даде най- добра оферта я печели. За какви покани иде реч, като това е пряко, ама подчертавам, пряко нарушение на закона”, обясни Лечков.

Той припомни, че никой кмет не може да си позволи това, защото непрекъснато е под прицела на контролните институции и закона. „Над нас като ятаган висят 139 закона, всеки ден, а те говорят или защото не познават законите, или ..... Казват ви: „Откраднаха парите”. А кой, как и откъде открадна нещо, което все още не съществува. Пари от Европа в Сливен не са дошли. Ще дойдат, когато изпълним проектите. Сам от себе си не можеш да откраднеш, така че моля хората да не се подвеждат, да не вярват на популизма“, призова Йордан Лечков.

Той подчерта, че не са верни и твърденията, че двата заема на Община Сливен, изтеглени именно за съфинансиране на европейските проекти, се плащат с парите на гражданите. „Не е вярно, че се ощетяват сливналии, защото с парите от техните данъци се плащат задълженията на Общината към кредитните институции. Законът е категоричен, че кредитите се плащат само с пари от стопанисване и продажба на общинско имущество”, поясни Йордан Лечков и призова хората да се вслушат в здравия разум.

„Изборите са само ден, в нашия случай – два. После идва реалният живот, в който трябва да се работи, да се работи здраво. Аз го правя, защото на мен Сливен ми е мил. Това е моят град, аз живея тук и възнамерявам тук да остана, искам този град да е хубаво място за мен, за моите деца, за моето и за вашите семейства. Смятам, че сме направили не малко градът ни е да е по–хубав, искам да направим и още”, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Сливен.

„Това зависи от Вас, направете своя избор в неделя!“, призова Йордан Лечков.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев