Весела Качарова: „ПП ГЕРБ дава големи шансове за реализация на младите хора”

Весела Качарова
25.01.2012 / 12:38

Областният координатор на М ГЕРБ-Сливен Весела Качарова заяви, че 2011 година е била успешна за младежката организация. Отчита се разрастване на структурата. Освен в Сливен и Нова Загора, вече са учредени и младежки организации в Котел и Твърдица. Миналата година младежите са работили по два големи проекта. Единият е наречен „Под слънцето има място за всички, има и за нас”, насочен към деца и младежи със зрителни увреждания и тяхната интеграция в обществото. По другия проект е отпечатан и разпространен „Пътеводител на град Сливен”, който съдържа списък с културните и исторически забележителности на града, информация за тях и местонахождението им. Проектът ще бъде продължен и през тази година, като в него ще бъдат включени и други населени места от областта.

Весела Качарова информира още, че през 2011 г. са организирани редица спортни прояви – турнири по футбол, шах, баскетбол и тенис на маса. Целта е младите хора да бъдат ангажирани със спорт. Подобни инициативи ще има и през тази година.

Важен модул от стратегията за развитието на младежката организация на ПП ГЕРБ е организирането на политическа академия – Летен и Зимен политически университет. Лектори са действащи политици от партията – народни представители и министри, които представят своя опит пред младите хора. Весела Качарова заяви, че след участието на младежи от организацията в Сливен в политически университети, се провежда и вътрешно обучение за останалите членове на младежката структура.

„Така ние след това предаваме усвоените знания до всички останали. Следващия месец ще организираме Областна политическа академия на тема „Принципи на успешно управление”, в която ще се включат младежи от Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Приоритет за нас през 2012 година е да продължаваме да се разрастваме, като учредим структури и в други населени места в нашия регион. Има много млади хора, които искат да станат част от нашата организация”, каза Весела Качарова.

Тя наблегна на факта, че ПП ГЕРБ много държи на обучението на млади политически кадри не само на местно, но и на международно ниво. Част от това е ежегодното организиране на стажове по политическо обучение. Тя е участвала в две такива прояви през 2011 г. Първата е проведена в Хърватска на тема предизборна кампания и взаимодействие с медиите, а втората – едномесечен стаж в Европейския парламент в Брюксел. Там Весела Качарова е работила за екипа на българския евродепутат от ПП ГЕРБ Илияна Иванова. „Целта бе да се запознаем с Европейския парламент като институция и работата на евродепутатите. Занимавах се с една от кампаниите на Илияна Иванова по темата отваряне на трудовия пазар за български и румънски граждани. За мен беше голямо удоволствие и невероятен шанс да попадна в такава среда и да видя как се решават глобални проблеми. ПП ГЕРБ дава големи шансове на младите хора за реализация. Аз се върнах от чужбина, попаднах в М ГЕРБ и за мен е голям стимул като млад човек, който тепърва трябва да се реализира. Напоследък младите хора започнаха да се интересуват от политика, от европейското бъдеще на България, чувстват се по-мотивирани, защото правим полезни за обществото и за нас неща”, каза Качарова. Тя определи работата на младежката организация в Сливен по време на местните избори като много добра и благодари на всички, които са оказвали помощ. „Младежите свършиха огромна работа по време на изборите, които бяха за нас една много добра практика и школа. Мога да кажа, че след изборите станахме още по-силни и мотивирани да работим”, допълни младежкият лидер. Качарова благодари на областния координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Десислава Танева, както и на нейните колеги, за голямата подкрепа, която оказват на младежката структура.

„В лицето на областния координатор Десислава Танева намираме съмишленик. Без нейната подкрепа и подкрепата на другите народни представители нямаше да можем да осъществим нашите идеи. Благодарни сме им за това”.

През тази година М ГЕРБ-Сливен предвижда още да се провеждат ежемесечни семинари за младежи, които се интересуват от начина за кандидатстване по различни оперативни програми.

В областната структура на младежката организация в Сливен в момента членуват около 250 човека, като очакванията са в края на 2012 г. броят им да се увеличи, тъй като има подадени кандидатури за членство, които очакват одобрение. Приемането на нови членове в М ГЕРБ се осъществява чрез препоръка от друг член на партията, провежда се събеседване с кандидата и се дава одобрение от централното ръководство. Младежката организация на ГЕРБ в Сливен има и много симпатизанти, които се включват в различните инициативи.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев