Областният управител на Сливен се срещна с белгийски инвеститори

----
29.03.2012 / 20:30

Областният управител Марин Кавръков бе домакин на делова среща, проведена по инициатива на чуждестранни инвеститори, проявили интерес към Област Сливен. На посещение в Сливен са представители на една от най-големите в света компании в сферата на енергетиката и околната среда, осигуряваща работа на близо 80 хиляди служители. Белгийската компания Fabricom GDF SUEZ е дъщерна фирма, част от структурата на глобалния енергиен консорциум GDF SUEZ в петролната и газова индустрия. Компанията е с над 30 годишна история и се занимава с инженерен дизайн и управление на проекти.

На срещата в заседателната зала на Областна администрация присъстваха Джони Херман – мениджър енергетика и околна среда, Ален Ренар – търговски директор и Ерик Розие – изпълнителен директор на Solar Technics GDF SUEZ, също от българска страна Тони Баев – директор на Balkan Utilities.

Областният управител запозна гостите с възможностите на Област Сливен и Югоизточен регион за използване на биомасата при дърводобива и енергийната политика на областта като цяло. Обсъдиха се начините за оползотворяване на утайките от отпадните води на пречиствателната станция в Сливен за производство на топло и електроенергия.

В резултат на срещата беше постигнато споразумение за изпращане на меморандум от страна на белгийската компания и писмо за намеренията на инвеститора за евентуален бъдещ съвместен проект.

 

 

източник : Областна администрация-Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев