Снежина Маджарова от ПП ГЕРБ е избрана за вицепрезидент на Комитет към Съвета на Европа

Снежина Маджарова
25.10.2012 / 14:14

Снежина Маджарова от ПП ГЕРБ и председател на ОС-Бургас, родом от Сливен, беше избрана за вицепрезидент на Комитета по актуални проблеми към Конгреса на 23-ото му редовно заседание в Страсбург. Така България вече има свой представител в ръководството на Конгреса на местните и регионални власти при Съвета на Европа.

 

След като в поредица от мандати нито един българин не е заемал такъв пост, на тайно гласуване в Групата на Европейската народна партия (ЕНП), Маджарова спечели номинация за вицепрезидент. Групата на ЕНП е най-голямата с 208 члена, които заседаваха през октомври.

 

Номинациите бяха подложени отново на таен вот между членове на конгреса от различните групи (ЕНП, социалисти, либерали, консерватори и независими). От 53-ма гласували българката получи 46 гласа. Мандатът й на вицепрезидент е двугодишен.

 

Конгресът на местните и регионални власти отразява гласа на градовете и регионите в Европа. Той се състои от 318 члена, които са на изборна длъжност като постоянни представители на местни и регионални власти на Стария континент. В Съвета на Европа има делегати от 47 държави, като са представени повече от 200 000 власти на местно и регионално равнище.

 

През септември 2012 г. правителството на Република България възложи 4-годишен мандат на Снежина Маджарова като постоянен представител на страната ни в Конгреса към Съвета на Европа.

 

Снежина Маджарова е родена в Сливен през 1966г. в семейството на военен офицер. Тук завършва основното си образование. Когато е на 14 години родителите й се установяват в Бургас. Завършва е право в СУ „Кл.Охридски”. Семейна, с две деца. Председател е на Общински съвет-Бургас.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев